ayurveda
ayurveda

A kosárban 0 termék, 0 Ft értékben

1136 BUDAPEST, HOLLÁN ERNŐ U. 38B.

  • Magyar
  • English

Ayurvedikus kezeléseink

Ayurvedikus masszázsok

Központunkban a keralai ayurveda klinikán alkalmazott ayurvedikus masszázsokat végezzük, amelyek a hagyományos kezeléseket foglalják magukba.

Ahhoz hogy tudják miben különbözik az ayurvedikus masszázs a többitől és mindez hogyan illeszthető be a mai életvitelünkbe, elengedhetetlen egy pár mondat az ayurveda történetéről. A következő linkre kattintva, az ayurveda bemutatását olvashatják.

ABHYANGA – Teljes test meleg olajos masszázsa

Táplálja a testet – (Pushtikara). A masszázs erősíti az izmokat. Fokozza az állóképességet, az életerőt és a férfiasságot. Segíti a salakanyagok az izzadtság, a vizelet és a széklet kiválasztását.
Meghosszabbítja az életet – (Ayu Kara). A rendszeresen végzett masszázsterápiával javul a létfontosságú szervek és szövetek működése és növekszik a várható életkor.
Elősegíti a nyugodt alvást – (Swapna Kara). A jóllét fizikai- és mentális érzése, a táplálkozás, az erőnlét, a szexuális képességek mindegyike függ a megfelelő alvástól. A masszázs olyan jótékony tényező, ami lehetővé teszi a mély álmot.
Puha, bársonyos bőr – (Sutwak Kara). A masszázs élénkíti, ragyogóvá és széppé varázsolja a bőrt. Késlelteti a ráncok kialakulását, gátolja a nemkívánatos szőrösödést, a bibircsókok megjelenését, fokozza a bőr ellenálló képességét a bőrbetegségekkel szemben.
Növeli az ellenálló képességet – (Klesha Sahatawa). A masszázs növeli az ellenálló képességet a fizikai– és mentális terheléssel, a stresszel, a túlterheltséggel, a szorongással, a levertséggel és a nyugtalansággal szemben. Fokozza az általános toleranciát és a béketűrést.
Javítja a bőr immunitását – (Abhighata Sahatwa). A masszázs elősegíti a sérüléseket és töréseket követően a bőr gyors regenerálódását, csökkenti a törések, balesetek utóhatásaként fellépő maradandó forradásokat, bőrelváltozásokat.
Megszünteti a kimerültséget – (Shrama Hara). Legyőzi a fáradtságot. Rendszeres masszázzsal csökkenthető a rutinszerű munka, a mentális stressz vagy a túlterhelés miatt fellépő kimerültség.

A kezelés időtartama: 60 perc Ára:  9 000 Ft 

 

                                      90 perc Ára:  11 500 Ft

Bejelentkezés

 

HAMAROSAN!  ABHYANGA – A teljes test meleg olajos szinkron masszázs

Ayurvedikus szinkronmasszázs, amelyet meleg olajjal, két masszőr végez szinkronban. Az energia pályák megfelelő irányba történő stimulálásával a marma pontokon keresztül, egy mély szellemi és fizikai relaxációt biztosítunk vendégeink számára.
Az „alkattan-teszt” alapján meghatározott eredeti, indiai gyógyolajakkal hatékonyan tudunk kezelni bizonyos problémákat (nőgyógyászati-, ízületi-, keringési-, emésztési problémákat,
valamint a stressz által okozott tünetek csökkentésére, megszüntetésére alkalmas, így érve el a kívánt hatást). A derékpanaszok, gerincbántalmak, ízületi problémák kezelésénél az ayurvedikus
olajak összetételéből eredendően a hatóanyagok (amelyek csak természetes eredetű, növényi,illetve ásványi anyagokat tartalmaznak, összetételében nem található meg kémiai, illetve mesterséges adalékanyag) bőrön keresztül történő bedolgozásával beolajozzák az ízületeket, eltávolítják a lerakódott méreganyagokat, ezáltal a kívánt hatás azonnal érződik.
Természetesen súlyosabb esetekben kúraszerűen alkalmazzuk a masszázsokat,
amelynek számát a vendég állapotától tesszük függővé.

A kezelés időtartama: 90 perc Ára: 14 500 Ft

Bejelentkezés

 

SHIROABHYANGA - Ayurvedikus fejmasszázs meleg gyógyolajjal

Érdemes legalább havonta egyszer (eleinte még gyakrabban is lehet,)  a kezelést igénybe venni. A kezelés hatásmechanizmusa a következő: haj – fej - hormonális működés javítása az agyfüggeléken keresztül, a koponyán/fejen lévő akupresszúrás pontok kezelésével az egész test EGÉSZSÉGE jótékonyan befolyásolható... Emellett ellazít, áthangol, stresszmentesít, javítja a vérkeringést és a memóriát is, tehát nagyon sokoldalú a hatása. A hajnak közvetlenül is javítja az állagát és a hajhagymák + faggyúmirigyek állapotát is jótékonyan befolyásolja. CÉLSZERŰ este menni, amikor már csak másnap reggel mos hajat, hogy az eredeti indiai gyógynövényekből készült olajok értékes és finom esszenciái jól beépüljenek, valamint az aura finomabb rétegeibe is beépüljenek a JÓ ENERGIÁK...

A kezelés időtartama: 30 perc Ára: 5 500 Ft

Bejelentkezés

 

PADABHYANGA - Ayurvedikus lábmasszázs

Meleg olajjal végzett lábmasszázs, amely térdtől lefelé a marma pontok kezelése által javítja a nyirokkeringést, segíti az anyagcsere folyamatokat. Kellemesen relaxál, segít alvászavaroknál. Igénybe vett, duzzadt láb fájdalmainak enyhítésére javasolt. Ápolja és táplálja a bőrt, oldja a testi-lelki feszültségeket.Ez a kifejezetten lazító ayurvédikus masszázs, revitalizálja a fáradt lábat és talpat, valamint az egész testet, mivel a lábak kulcsfontosságú energiapontokat tartalmaznak,melyek a test minden részével kapcsolatban állnak. Csökkenti a lábizmok feszülését és feszültségét. Kellemes alvás hoz. Csökkenti a láb fájdalmát. Erősíti a láb izmait. Hasznos az ischiász ellen. Gyógyítja és puhítja a sarok repedezett bőrét. Javítja a vérkeringést.

A kezelés időtartama: 30 perc Ára: 5 500 Ft

Bejelentkezés 

 

UDWARTHANAM  - Gyógynövényörleményes masszázs 

Ez egy különleges gyógynövényes masszázs, mely segíti a testsúly csökkentését. A gyógynövényes pépet vagy őrleményt bemasszírozza a masszőr a bőrbe.
A gyógynövényes porőrlemény olajjal vegyítve igazán dörzsölő hatást eredményez.
Ez az élénkítő, felpezsdítő testradírozás a test különböző szöveteiben, sejtjeiben lerakódott és felhalmozódott méreganyagokat segít felszakadoztatni.
A fellazult salakanyagok aztán a masszázst követő gyógynövényes gőzöléssel válnak cseppfolyóssá, ezáltal könnyebben elhagyva a szervezetet a verejtékmirigyeken, illetve a kiválasztó szerveken keresztül.
Az eredmény élettel teli és feszes, puha bőr.
Jótékony hatású kapha típusú izületi problémák kezelésében, méreganyagok és lerakódások eltávolításában, segíti a nyirok és a vérkeringést. Rendbe hozza az izmokat és a bőrt szülés, vagy fogyás után, eltávolítja a cellulitiszt, javítja a bőr tónusát. Erősíti a petyhüdt izmokat, ezáltal rendkívül hatásos alakformáló kezelés.

 

 

A kezelés időtartama: 90 perc Ára: 14 500 Ft

Bejelentkezés

 

KHIZI

Nagyon hatásos fiatalító kezelés, melyben egy különleges rizsfajtát megfőzve, egy speciális masszázseszközbe (potlikba)kötjük, majd ezt bemártva meleg gyógynövény főzetbe vagy meleg tejbe s a masszőrök ezzel masszírozzák át a testet.
Fiatalít, erősíti test szöveteit, enyhíti a szélütés tüneteit, fájdalomcsillapító hatású.
Segít nagyfokú lesoványodás, egyetlen rész bénulása, csont-izületi gyulladás, reumás-izületi gyulladás esetén is